Tuesday, November 2, 2010

Kokua Project, grote stap voor OpenSim

Op de laatste dag van oktober 2010 verscheen de eerste informatie over Aurora, een combinatie van een Opensim viewer én sim, gebouwd door RevolutionSmythe. Een dag later heeft Imprudence deze Aurora binnengehaald en er gelijk een nieuwe naam aan gegeven: het Kokua Project.

Tot nu toe waren er verschillende partijen bezig om de open-source variant van Second Life stabiel te krijgen. OpenSim programmeurs werken hard om alle bugs en extra opties in OpenSim te programmeren terwijl weer andere programmeurs zich met de verschillende viewers bezig hielden. het Kokua project van RevolutionSmythe verbindt deze twee. Omdat de viewer en de sim perfect op elkaar afgestemd zijn worden veel problemen omzeild die tot nu toe nog niet waren opgelost. De lijst met features van Aurora 0.1 (gebaseerd op OpenSim 0.7)  rolde vanmorgen uit mijn printer en besloeg gelijk 4 pagina's verbeteringen en extra opties die er allemaal veelbelovend uit zien. Onderaan deze blog is een link naar die lijst.

De programmeurs van de Imprudence viewer zijn razend enthousiast en hebben besloten om te stoppen met de verdere ontwikkeling van de Imprudence viewer (na versie 1.4) en samen met de bouwer van Aurora het nieuwe Kokua Project voort te zetten.

De nieuwe Kokua viewer zal gebaseerd zijn op de SL viewer 2, alleen dan wel veel eenvoudiger in gebruik. Oudere en andere viewers kunnen gewoon op de Kokua sims inloggen ze zullen alleen niet alle functies en mgelijkheden hebben die de combinatie van Kokua viewer en sim wel heeft.

Ik blijf natuurlijk wel een Hollander dus... eerst maar eens uitproberen hoe deze veelbelovende combinatie werkt. Het resultaat volgt!

Lijst met features: http://github.com/MatrixSmythe/Aurora/wiki/Current-Features-List
Imprudence info over Kokua: http://imprudenceviewer.org/2010/11/01/announcing-the-kokua-project/comment-page-1/#comment-2140

No comments:

Post a Comment