Wednesday, March 17, 2010

Modellen en kleding

Elke Avatar die nieuw wordt aangemaakt heeft dezelfde vorm en dezelfde kleding aan, in de volsmond heet ze Ruth. Tenminste dat is tot nu toe, want de heren van virtyou (waar we het Digischool 3D landschap huren) hebben aangegeven dat er straks uit meerdere avatars met verschillende kleding te kiezen is wanneer je voor het eerst een account aanmaakt.

Maar om bij Digischool 3D een groep docenten te hebben rondlopen met allemaal dezelfde avatar, die de boel aan het testen zijn, dat ziet er eigenlijk niet uit! Dus hebben we alvast een 6-tal modellen en kleding klaarstaan om te gebruiken. De modellen zijn te vinden tegenover het startpunt van het Engelse dorp en ook in de winkel van Harrolds, wares & fashion.


Het downloaden naar de inventory is heel eenvoudig. Eénmaal op de afbeelding klikken en het hele model, inclusief skin, shape en alle kleding wordt in een folder in de inventory geplaatst. Daarna moet er nog één handeling gedaan worden, het slepen van de folder naar het lichaam van de eigen avatar. De folder blijft ook gewoon in de inventory staan. Het is ook mogelijk om alle zes modellen met kleding te gebruiken en ook kleding uit te wisselen.

Ik had nooit gedacht dat ik me nog eens met kleding en modellen bezig zou houden, ik heb al moeite om zelf de juiste kleding bij elkaar te zoeken thuis! Educatie 3.0?

No comments:

Post a Comment